-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 8:17
No menu items!

Statutul PNL calcă democrația în picioare. „A fost democrația interzisă?”

spot_img

Amenințarea cu excluderea din partid, în cazul parlamentarilor liberali care ar fi votat la moțiunea de cenzură, reprezintă o încălcare clară a mandatului primit de parlamentari din partea cetățenilor. Mai mult, democrația este practic interzisă prin statutul unui partid politic, afirmă Dan Voiculescu, cu referire la prezența liberalilor la dezbaterile pentru moțiune, fără a vota însă.

„Există un partid, în România, care interzice, prin statut, libertatea de conștiință, exprimarea democratică a unei opinii și/sau opțiuni? Această știre asta ne spune! Avem, deci, un partid care, prin statut, le interzice parlamentarilor săi să își exercite mandatul primit din partea cetățenilor? Vorbim despre acel mandat care impune prezența și votul în Parlament! Poate e nevoie de o lămurire, totuși. A fost democrația interzisă prin statut? Din nou, discutăm despre principii”, scrie Dan Voiculescu.

Parlamentul a respins prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat înaintea ședinței că orice parlamentar liberal care votează este pasibil de excluderea din partid, conform statutului acestuia.