30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 19:51
No menu items!

SRI vrea desecretizarea protocoalelor cu Parchetele

spot_img

Serviciul Român de Informaţii (SRI) vrea desecretizarea protocolului cu Parchetul General, a anunţat, luni, Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI. Potrivit lui Manda, înainte de desecretizare, directorul SRI, Eduard Hellvig, va veni în fața Comisiei pentru controlul activității SRI sau va exista o discuție cu membrii Comisiei la sediul Serviciului.

„Am vorbit cu domnul Hellvig, dânsul m-a sunat şi şi-a exprimat disponibilitate de a desecretiza acel protocol, este vorba despre protocolul între SRI şi Parchetul General şi a prezentat dorinţa de a ne vedea la comisie pentru a discuta despre anumite elemente din activitatea Serviciului Român de Informaţii”, a declarat luni Claudiu Manda, şeful Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI. 

Manda a mai spus că discuţiile la care va participa Hellvig vor avea loc cel mai devreme vineri sau, cel mai târziu, în cursul zilei de marţi.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, luni, către Parchetul General, o cerere de desecretizare a protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informaţii, precum şi informaţii despre existenţa acestora.

R.D.