24 C
București
miercuri, 31 mai 2023 - 21:46
No menu items!

COS România: Piața soluțiilor de birouri va crește cu 7% în acest an

spot_img

Piața soluțiilor de birouri va înregistra o creștere moderată în 2018, cu un avans de aproximativ 7%, potrivit Corporate Office Solutions (COS) România, companie activă în servicii integrate pentru spații de birou, design, lucrări de fitout, management de proiect, mobilier, mochetă și servicii de relocare.

Această piață va fi influențată, în special, de preocuparea companiilor pentru crearea spațiului de lucru ideal pentru atragerea și retenția angajaților talentați, dar și de utilizarea tehnologiei pentru a crește eficiența acestora la locul de muncă.

Potrivit lui Christophe Weller, CEO & Founder al COS România, capacitatea sectorului imobiliar de a livra spații office de calitate va fi determinantă în mersul pieței de profil. ”Sunt încrezător pe termen scurt și mediu. Vedem un parcurs pozitiv până în 2020 și observăm anumite evoluții economice extrem de interesante care vor oferi companiilor oportunități mari de a construi spații de birouri din ce în ce mai inovative pentru angajați”, arată reprezentantul COS România.

Din perspectivă teritorială, București și Cluj-Napoca vor înregistra cea mai bună dinamică a pieței soluțiilor de birouri, în condițiile în care aici se poate vorbi despre volume mai importante pe sectorul comercial de Real Estate. În acest moment, clienții își doresc soluții personalizate ale spațiului de lucru, care sunt concepute pe baza unor studii aprofundate ale obiceiurilor de la locul de muncă. În esență, companiile vor să le ofere angajaților un mediu care să le crească eficiența, fie că muncesc la birou, fie că muncesc de la distanță.

”Acum 20 de ani, când puneam bazele COS România, era foarte dificil să găsești oportunități de business, pentru că investitorii străini nu erau mulți, iar jucătorii locali erau greu de găsit. Erau vremuri când, în acest domeniu, vorbeam despre afaceri mai mici de un milion de euro pe an. Confortul angajaților la locul de muncă nu era o miză pentru companii. În 2016 am ajuns la afaceri-record de 31,5 milioane de euro. Schimbarea de optică în ceea ce privește oferta pentru angajați este evidentă”, a declarat Cristophe Weller.

COS România a încheiat anul 2017 cu afaceri de 28,5 milioane de euro, în ușoară scădere față de recordul înregistrat cu un an mai devreme. Compania lucrează cu furnizori locali de mobilier personalizat, precum Invento Art Design, Morem Grup sau Aramis Feeling, care au devenit a doua resursă – după Steelcase – în ceea ce privește volumele și valoarea achiziției.

COS este singurul dealer autorizat Steelcase, lider global în industria de mobilier de birou, și reprezintă de asemenea și Interface, lider global în mochetă modulară. COS este parte a Office Solutions Group, consultant în spații interioare de birouri din 1995 și unul dintre cei mai mari jucători de profil din Europa de Est, cu birouri la Moscova, St. Petersburg, Kiev, Astana, Almaty, Minsk, București și Cluj-Napoca.