8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:16

Spitalul Foișor, locul unor scene teribile vineri seara, din nou ocupat cu pacienți. Bolnavii de Covid, aduși unul câte unul cu Ambulanțele

Ultimii pacienți de la Spitalul Foișor au fost evacuați sâmbătă dimineața. Imediat, unitatea spitalicească a fost pregătită pentru nou rol de suport Covid. Primii pacienți infectați au ajuns tot sâmbătă, transferul acestora de la alte spitale realizându-se într-un interval de 60-90 de minute.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, sâmbătă seara, la Spitalul Foişor erau deja internați 7 pacienţi cu COVID-19 la ATI. Pe lângă aceștia au sosit și pacienți care au nevoie doar de oxigen fiind internați în saloane obișnuite.

”Se continuă transferul treptat al pacienţilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor. Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor pacienţi pe 7 paturi ATI din cele 20, iar transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60 – 90 minute. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită. Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor”, a precizat pe Facebook Raed Arafat.