10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:24
No menu items!

Managerul de la „Marius Nasta” declarație șoc: „Sunt mult mai multe cazuri decât sunt raportate. Probabil, 20.000 pe zi”

spot_img

Numărul cazurilor de infectări la nivelul întregii țări ar fi cu mult mai mare față de ce se raportează zilnic.Beatrice Mahler, managerul Spitalului „Marius Nasta” a avansat o cifră îngrijorătoare, într-un interviu televizat. Medicul apreciază ca numărul real de infectări zilnice ar fi de aproximativ 20.000. Mai mult, medicul atrage atenția că boala Covid a devenit mult mai agresivă, de aici numărul mare de pacienți care fac forme grave și au nevoie de Terapie Intensivă.

Beatrice Mahler a făcut o analiză a situației prezente în comparație cu cea din luna noiembrie.

„În luna noiembrie aveam 10.000 de cazuri pe zi și 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puține decese. Acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi,(raportate) aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă și decese multe, aproape 200 în zilele cu cifre tragice.(…) „Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a spus managerul Institutului „Marius Nasta” din București în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

O primă cauză a numărului mare de cazuri grave ar fi prezentarea pacienților târziu la spital. Chiar și la 12 zile de la infectare, iar când ajung la spital au nevoie de cantități mari de oxigen.

„Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler. Medicul a adăugat că pacienții fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut.

O altă cauză ar fi testările care în România se fac în număr mult mai mic față de alte țări care au reușit să reducă semnificativ numărul cazurilor grave de Covid.

O a treia cauză constă în tulpinile care circulă în România, despre care managerul Spitalului Marius Nasta spune că au suferit mutații care transformă boala în una mult mai agresivă.

„Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum s-0 evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a mai spus Beatrice Mahler, la Digi24.