16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:23
No menu items!

Soțul Dianei Șoșoacă, amendă penală după agresarea jurnalistei din Italia

spot_img

Soțul Dianei Șoșoacă a primit o amendă penală după incidentul în care a fost implicat la sfârșitul anului 2021, soldat cu agresarea jurnalistei din Italia. 

Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost cercetat într-un dosar de ultraj, după ce ar fi agresat un reporter italian de la RAI 1 și apoi și pe unul dintre polițiștii chemați la fața locului, în incinta cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă.

”La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenția organelor de Poliție la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de Poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, inzbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de Poliție, cauzându-i suferințe fizice”, a transmis atunci Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul care s-a aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care s-au făcut cercetări pentru de ultraj, iar cel de al doilea a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt.

Judecătorii au decis, vineri, să-l condamne pe soțul Dianei Șoșoacă la 180 de zile amendă – închisoare, pentru ultraj. Cuantumul unei zile este de 100 de lei, asta însemnând că acesta trebuie să achite 18.000 de lei, iar în caz de neplată, trebuie să execute pedeapsa cu închisoarea. 

                                                                                                                  Adina Silav