34.3 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 14:14
No menu items!

Sorin Ducaru a devenit asistentul secretarului general al NATO

spot_img

 

Sorin Ducaru a devenit asistentul secretarului general al NATO

Ambasadorul României la NATO,  Sorin Ducaru, a fost numit asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente, informează MAE, citând un anunț făcut de către secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

„Ministerul Afacerilor Externe a primit cu satisfacție anunțul făcut de către Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a informat Consiliul Nord-Atlantic, în cursul zilei de 22 mai 2013, în legătură cu decizia sa de desemnare a lui Sorin Ducaru, ambasadorul Romaniei la NATO, în funcția de Asistent al Secretarului General NATO (ASG) pentru riscuri de securitate emergente, în baza rezultatelor concursului organizat la începutul lunii mai 2013”, se arată într-un comunicat MAE.

Sorin Ducaru s-a născut la 22 iunie 1964 la Baia Mare, unde tatăl său fusese detașat ca inginer silvic stagiar. A absolvit la Colegiul Național „Dr. Ioan Mesotă” din Brașov și Facultatea de Electronică din cadrulInstitutului Politehnic din București în anul 1988.

După Revoluția din decembrie 1989  și răsturnarea regimuluicomunist din România, inginerul Ducaru a urmat cursurile Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (1990-1993), lucrând apoi ca lector asociat la specializarea „StudiiEuropeneșiInternaționale” în cadrulȘcolii Naționale de ȘtiințePolitice și Administrative (SNSPA) (1993-1998).

În paralel, a urmat un program de masterat la Facultatea de Relații Internaționale din Amsterdam, absolvind „cum laude” și obținând titlul de Master în Relații Internaționale al Universității din Amsterdam. Sorin Ducaru a obținut în anul 2005 titlul de Doctor înEconomie Internațională la Academia de Studii Economice  din București cu teza „Determinări politice și economice ale integrării României în Uniunea Europeană” realizată sub coordonarea prof. dr. Ioan Popa.

Stefan Tănăsescu