13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 20:03
No menu items!

Slovacia: Concediu fără plată sau telemuncă pentru angajaţii fără certificat verde

spot_img

Guvernul Slovaciei a anunţat, miercuri, că angajații care nu au certificat verde sau nu au efectuat recent un test PCR, vor fi trimişi în concediu fără plată, deşi companiile pot stabili condiţii speciale pentru ca angajaţii lor să lucreze de acasă (telemuncă), pentru aceia dintre ei care nu se pot prezenta la serviciu,relatează EFE.

Noua decizie guvernamentală prevede şi controale ale poliţiei pentru a supraveghea la respectarea restricţiilor, cu posibilitatea de a se dispune închiderea companiilor care încalcă această prevedere.

Măsurile dure luate de guervnul slovac, vin ca urmare a unui nou record de infectări zilnice de la începutul pandemiei de coronavirus, înregistrat în Slovacia, miercuri.

Țara cu 5,45 de milioane de locuitori, are o rată de vaccinare cu schemă completă de 45%, conform datelor Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia 13.367 de persoane sunt în prezent diagnosticate cu COVID-19.

Dintre cei 2.478 de slovaci spitalizaţi – din care 438 se află în stare gravă -, 80% nu sunt vaccinaţi, a precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Noua măsură guvernamentală trebuie să fie însă aprobată de Parlament în procedură de urgenţă, riscând să pună anumite probleme guvernului format din conservatori, liberali şi populişti.