14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:48
No menu items!

Situație dezastruoasă în România. Ministrul Sănătății cere UE medici şi medicamente

spot_img

Ministerul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut ajutorul Uniunii Europene, pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19, și pentru aducerea în țara noastră a unor echipe medicale care să sprijine personalul din prima linie.

Ministrul a solicitat ajutor într-o discuţie purtată, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Cseke Attila a explicat comisarului european că România are nevoie de medici, dar şi de medicamentul Tocilizumab, folosit în tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID-19.

„Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie”, a transmis Ministerul Sănătății.

De altfel, ministrul interimar al Sănătății a avut în după-amiaza de ieri o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că  analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

                                                                                                                  Adina Silav