12.4 C
București
luni, 27 mai 2024 - 6:39
No menu items!

Violeta Alexandru explică de ce a votat pentru Guvernul Cioloș: „Fiecare zi a devenit un calvar pentru români. PNL nu a venit cu o propunere”

spot_img

Violeta Alexandru a explicat, pe Facebook, de ce a ales să se numere printre parlamentarii PNL care au votat pentru cabinetul propus de Dacian Cioloș, în loc să se abțină de la vot, așa cum era directiva partidului.

Fostul ministru al Muncii din guvernul Orban susține că partdiul său nu a venit cu nicio propunere de premier, iar fiecare zi care trece e un calvar pentru români.

„Am votat Guvernul Cioloș deși, din informațiile pe care le am de la audieri, pentru unele propuneri se putea mai bine. De ce am votat:

– pentru că Președintele a desemnat un candidat și iau în serios propunerile Președintelui României. Cum altfel? Să consider că sunt făcute în glumă, într-o perioadă cumplită pentru țară?

– pentru că fiecare zi a devenit un calvar pentru români; dacă spun public că nu sunt de acord cu prelungirea crizei atunci înțeleg să fac ce spun, cu opțiunile care mi-au fost date.

– pentru că PNL nu a venit cu o propunere de premier deși eram și suntem în plină criză politică și sanitară. A fost o mare greșeală. Cel mai mare partid din coaliția care putea fi refăcută.

– pentru că perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberală și nu pot susține nicio apropiere sau dependență de PSD. Cu bune și cu rele, cu efort și cu abilități de management la PNL, refacerea coaliției era singura soluție decentă.

– pentru că am greșit noi, PNL, în deciziile din ultimele luni. Și, pentru mine, asumarea acestui lucru este importantă pentru încrederea pe mai departe. Și USR a greșit. La cum arată lucrurile în țară, mi-ar fi plăcut să îi văd pe toți recunoscând, trecând peste orgolii și refăcând coaliția în timp record. S-au lovit reciproc cu cele mai urâte cuvinte, lucru care a distrus temelia încrederii. Atât cât mai era.

PNL nu mi-a dat nicio soluție pe care să fi putut să o iau în considerare. Am votat cu ceea ce Președintele, prin asumarea nominalizării, mi-a oferit ca opțiune”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Și Alexandru Kocsis, deputat PNL de Iași, a declarat motivele pentru care a votat Cabinetul Cioloș: pentru că nu a avut altă opțiune.

„Am votat Guvernul Cioloș. Nu pentru că era bun sau rău, ci pentru că nu am avut altă opțiune. Aș fi vrut să votez un premier liberal și un cabinet format în jurul Partidului Național Liberal. Din păcate, conducerea Partidului Național Liberal s-a dus la consultările cu președintele României fără nicio propunere.

Mai mulți parlamentari PNL din tabăra Orban au votat, marți, pentru învestirea cabinetului propus de Dacian Cioloș, deși președintele PNL Florin Cîțu anunțase luni că strategia partidului este ca parlamentarii să fie prezenți, dar să se abțină de la vot.

Marilena Nedelcu