3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 8:26
No menu items!

DIMENSIUNILE CATASTROFEI. În România au murit într-o zi la fel de mulți bolnavi COVID cât în toate celelalte state UE

spot_img

Catastrofa sanitară generată în România de pandemia de COVID-19 capătă dimensiuni șocante. Datele raportate de statele membre ale Uniunii Europene demonstrează că marți, în România, au murit la fel de mulți bolnavi COVID cât în toate celelalte țări ale UE la un loc.

România a raportat marți 574 de decese din cauza COVID. 561 dintre acestea au avut loc în ultimele 24 de ore, iar alte 13 sunt mai vechi decât acest interval, dar abia ieri au fost incluse în raport.

Prin comparație, toate celelalte 26 de state membre UE au raportat 571 de decese din cauza COVID la un loc. Datele sunt preluate de pe site-ul Worldometers, care la rândul lui strânge datele de pe site-uri oficiale din țările respective, potrivit Digi24.ro.

Cele mai multe decese după România, dar la mare distanță, a raportat Bulgaria (124), care, alături de țara noastră, se află la coada clasamentului european în ceea ce privește vaccinarea.

Alte țări cu un număr mai important de decese sunt Polonia (64), Italia (53), Franța (49).

Sunt și țări care au raportat mai puțin de zece morți în 24 de ore – Cehia (8), Danemarca (2), Estonia (6) sau Slovenia (4).

Raluca Dan