Sindicatul polițiștilor cere amplasarea radarelor la vedere

foto: codrosu.ro

Sindicaliștii au cerut ministerului de interne să desființeze, printr-un proiect de lege, practica radarelor ascunse.

Reprezentanții polițiștilor recunosc că neoficial, există un plan de amenzi în funcție de care ofițerii și subofițerii sunt apoi evaluați. Agenții care nu dau amenzi suficiente au de suferit, susține sindicaliștii. Ei mai spun că pânda polițiștilor trebuie să ia sfârșit, pentru că siguranța circulației nu s-a îmbunătățit, iar imaginea poliției rutiere este degradată din cauza acestei practici.

Mai mult, șoferii se anunță între ei, iar vederea bruscă, uneori, a unui aparat radar, poate fi generatoare de accidente rutiere. Unii șoferi emotivi pot pierde controlul volanului în urma unei mișcări bruște.

Sindicaliștii cer ministerului de interne să facă un proiect de lege prin care aparatele radar să fie amplasate la vedere pe șosele, în locurile știute ca fiind periculoase. Poliţiştii vor să scape de povara planului de amenzi, iar acţiunile lor să fie preventive. Sunt convinşi că în felul acesta vor fi mai respectaţi de şoferi, iar traficul rutier va deveni mai sigur.

Sunt foarte dese situaţiile în care şoferii sunt surprinşi în trafic de aparatele radar. În acest moment, ei frânează brusc, dar este total greşit. Se întâmplă să avem pe cineva în spate şi putem genera tragedii, în loc să prevenim accidente.

Sorin Ene, pilot de curse

digi24.ro

NICIUN COMENTARIU