10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:02
No menu items!

Sindicatele din Poliție cer transferarea a 10.000 de jandarmi pentru asigurarea ordinii publice

spot_img

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual are, joi, discuții cu ministrul interimar al afacerilor interne pe tema modificării Statutului polițistului.

Sindicaliștii solicită, cu această ocazie, și transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale.

În temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, FSNPPC – organizaţie cu reprezentativitate juridică recunoscută de către Tribunalul Municipiului București, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în componenţă peste 40.000 de membri – a fost invitată la discuții de către ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, începând cu ora 10, pe tema modificării Statutului polițistului. Pe aceeași temă, începând cu ora 12,00 va avea loc și o ședință a Comisiei de dialog social existente la nivelul MAI.

Modificările propuse de MAI vizează, în principal: reglementarea decontării cheltuielilor de asistență juridică efectuate de polițist; reevaluarea unor aspecte privind compensația lunară pentru chirie/plata ratei; modalitatea de ocuparea posturilor de conducere vacante, pe mandat de 4 ani etc.

Atașăm amendamentele FSNPPC – care cuprind și alte aspecte, considerate de noi importante în contexul modificării Statutului polițistului -, acestea fiind bazate pe propunerile primite din partea liderilor noștri teritoriali și a membrilor de sindicat, care ne-au scris într-un număr foarte mare.

CITIȚI AICI AMENDAMENTELE PROPUSE DE SINDICATE

Andrei Tudor