8 C
București
luni, 19 aprilie 2021 - 6:13

Ministrul de Externe Ramona Mănescu nu știe că România e membru NATO

Ministrul de Externe al României, Ramona Mănescu, a a declarat că România este stat „partener“ al NATO, deşi ţara noastră este membru din 2004. Mănescu a “retrogradat” statul român în contextul unor discuții despre atentatul de la Kabul, într-o intervenție telefonică la Digi24.

“Nu cred că există o motivaţie pentru acest atac, nu cred că are legătură cu faptul că este Ambasada României. A fost un atac terorist îndreptat contra unei misiuni a unui stat european şi a unui stat partener NATO, care îşi desfăşoară activitatea acolo, cu partenerii din NATO. Atacul se încadrează în logica pe care o au talibanii, de a ataca fiecare punct care li se pare vulnerabil”, a declarat ministrul de Externe, Ramona Mănescu, la Digi24.   

O altă controversă stârnită de declarațiile ministrului este cea referitoare la ținta atacului, Mănescu susținând că reprezentanța României a fost vizată, în timp ce presa internaţională a scris că atacul a fost asupra cartierului Green Village, loc unde au sediu numeroase organziaţii neguvernamentale şi ambasade. 

E. Stan