17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:27
No menu items!

Sindicaliștii STB ignoră decizia instanței. Bucureștiul, fără transport în comun și vineri

spot_img

Personalul implicat în protestele de joi refuză să-şi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, au anunțat, joi seara, reprezentanții Societății de Transport Bucureşti (STB).

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti, prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine (vineri – n.r.), liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune”, avertizează oficialii societăţii.

În acest sens, STB SA „face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi” şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.

R. Dan