12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:21

Simbolul “Pace pentru Paris”, inspirat de atentate, răspândit rapid pe rețele de socializare

spot_img

Desenul, inspirat de simbolul păcii, arată un turn Eiffel simplificat, înconjurat de un cerc negru, a fost schițat de un desenator francez care trăiește la Londra.

Un turn Eiffel simplificat, înconjurat de un cerc negru: ‘Peace for Paris’ (Pace pentru Paris), un desen realizat imediat după atentatele de la Paris de către un tânăr desenator francez, s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele sociale sâmbătă. Acest desen este inspirat de simbolul păcii și de faimosul mesaj ‘Peace and Love’ (Pace și Iubire) al generației hippie din anii 1960, scrie France Presse.

Ascultam la radio noaptea trecută și prima mea reacție a fost să desenez și să împărtășesc acest lucru. Având în vedere violența atacurilor, simbolul +Peace and Love+ se impunea. Tehnica a fost destul de simplă, cu Turnul Eiffel, simbolul Parisului. Cele două simboluri sunt strâns legate. A fost spontan, am vrut să fac ceva care poate fi util oamenilor.

 Jean Jullien, desenator

Jean Jullien a publicat pentru prima dată simbolul pe site-ul său (www.jeanjullien.com) înainte de a-l posta pe contul său de Twitter la scurt timp după miezul nopții (twitter.com/jean_jullien). Postarea a fost distribuită de peste 45.000 de ori și a constituit subiectul a peste 76.000 de noi postări pe Twitter.

La 7 ianuarie, după ce s-a aflat despre atacul criminal împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo (soldat cu 12 morți), sloganul ‘Je suis Charlie’ s-a răspândit la fel de repede. Autorul lui a fost Joachim Roncin, director artistic și jurnalist muzical la revista gratuită Stylist, care a publicat logoul cu litere albe pe fond negru pe contul său de Twitter în mai puțin de o oră după atac.