17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 22:34

TEROARE ÎN PARIS. Unul dintre atacatorii kamikaze a intrat în Europa luna trecută, prin Grecia

spot_img

Cu câteva ore în urmă, anchetatorii francezi au găsit un paşaport sirian printre corpurile atacatorilor kamikaze care au comis atentatele teroriste de vineri seară în apropiere de Stade de France din Paris, potrivit unor surse citate de publicaţia franceză Le Figaro.

Paşaportul aparţine unui imigrant care fusese înregistrat de autorităţile greceşti la începutul lunii octombrie, după ce ajunsese în insula Leros, a anunţat viceministrul grec responsabil de activitatea poliţiei.

“Deţinătorul paşaportului a traversat insula Leros în data de 3 octombrie 2015, unde a fost identificat conform reglementărilor europene”, a declarat Nikos Toskas.

Oficialul grec nu a precizat dacă paşaportul a fost verificat şi în alte ţări prin care deţinătorul acestuia ar fi trecut până să ajungă în Franţa.

Potrivit poliţiei greceşti, autorităţile franceze au cerut altor ţări europene, printre care şi Grecia, să verifice deţinătorul paşaportului sirian descoperit printre corpurile atacatorilor kamikaze din apropiere de Stade de France.

R.D.