15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:09
No menu items!

Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, are o nouă consilieră: Anca Jurma

spot_img

După ce a consiliat-o pe Laura Codruța Kovesi și a asigurat apoi, după revocarea acesteia, conducerea interimară a DNA, Anca Jurma a fost numită consilieră a noului șef interimar al DNA, Călin Nistor. 

Ordinul semnat de Călin Nistor, de numire a Ancăi Jurma în funcția de consilieră a sa, a intrat în vigoare începând de joi, 9 ianuarie, la doar două zile după ce Jurma anunţa CSM că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA.

„1. Începând cu data de 9 ianuarie 2019, doamna Jurma Anca, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, nivel central, se numește în funcția de consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.
2. Serviciul Resurse Umane, perfecționare profesională și documentare va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.” –
 sunt cele două articole ale ordinului semnat de Călin Nistor. 

 

Pe 18 decembrie, o înregistrare explozivă dintre fostele colaboratoare ale Laurei Codruța Kovesi, Florentina Mirică și Anca Jurma, arăta disperarea procurorilor DNA că nu mai pot face dosare pe denunțuri și că „sunt dosare care au potențial, sunt procurori care stau cu rechizitoriile în fișet”, dar „nu vor să își asume răspunderea”, pentru că ”nu pune nimeni osul la treabă”.

Înregistrarea a fost publicată de site-ul G4Media, condus de fostul colaborator al Monicăi Macovei, Dan Tapalagă, jurnaliștii afirmând că dialogul dintre Florentina Mirică și Anca Jurma a avut loc în 29 octombrie 2018.

Imediat, Anca Jurma confirma că protejata Laurei Codruța Kovesi, procurorarea Florentina Mirică, a înregistrat discuția purtată în biroul său.

Raluca Dan