15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:16
No menu items!

Șefa DNA, Anca Jurma: „Florentina Mirică a înregistrat discuția cu mine. Un gest reprobabil”

spot_img

Șefa interimară a DNA, Anca Jurma, confirmă, într-o declarație dată pentru stiripesurse.ro, că protejata Laurei Codruța Kovesi, procurorarea Florentina Mirică, a înregistrat discuția purtată în biroul său.

Anca Jurma susţine, într-un comunicat oficial de presă, că discuţia cu Florentina Mirica, apărută în spaţiul public, a avut ca scop căutarea unor căi de revitalizare a activităţii DNA, menţionând că nu i s-a cerut acordul pentru înregistrarea convorbirii, în birou nefiind şi alte persoane. Anca Jurma a precizat că se va abţine să soluţioneze plângerea făcută de Florentina Mirica la decizia de clasare a dosarului lui Petre Toba.

„Am avut o discuție profesională cu o colegă, în biroul meu, discuție în care încercam să căutăm împreună căi de revitalizare a activității D.N.A. prin anchete corecte privind infracțiuni de corupție care ne sunt sesizate, în contextul în care instituția era supusă unor atacuri continue. Discuția nu a fost nicidecum ocazionată de soluționarea vreunui dosar anume (…)

Discuția a urmărit încurajarea găsirii unor soluții pentru a ne putea îndeplini în continuare misiunea și rolul prevăzute de lege, întrucât climatul ostil instituției instaurat de aceste atacuri putea crea o impresie falsă despre activitatea D.N.A. în ansamblu și riscă să afecteze lupta împotriva corupției (…)

Dacă aș fi știut că port o discuție publică, în mod sigur nu aș fi folosit metafore pentru a-mi ilustra argumentele și nu aș fi făcut unele considerații și aprecieri de moment. Precizez că nu mi s-a cerut consimțământul pentru a-mi fi înregistrată convorbirea. În birou nu se mai aflau alte persoane (…)

În ceea ce mă privește, nu voi înceta nici o clipă să îi apreciez și să-i respect pe colegii mei din D.N.A. și să acord încredere tuturor celor care își desfășoară activitatea cu respectarea legii și a deontologiei profesionale (…)

Nu pot însă să nu dezaprob modul în care colega mea a înțeles să își exprime o nemulțumire profesională. Gestul este cu atât mai reprobabil cu cât doamna procuror și-a asumat și dezvăluirea unor aspecte privind dosare înregistrate la DNA (…)

Având în vedere că în acest moment, pe masa mea se află o plângere a doamnei procuror împotriva ordonanței de infirmare a rechizitoriului întocmit de domnia sa, și pentru a nu exista nicio suspiciune de părtinire din partea mea, ca urmare a demersului mediatic pe care aceasta l-a făcut, voi formula o declarație de abținere”.

Andrei Tudor