15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:03
No menu items!

DNA în degringoladă. Discuție înregistrată între colegele lui Kovesi, Mirică și Jurma: „Nu mai vin denunțătorii… Nu pune nimeni osul la treabă”

spot_img

O înregistrare explozivă dintre fostele colaboratoare ale Laurei Codruța Kovesi, Florentina Mirică și Anca Jurma, arată disperarea procurorilor DNA că nu mai pot face dosare pe denunțuri și că „sunt dosare care au potențial, sunt procurori care stau cu rechizitoriile în fișet”, dar „nu vor să își asume răspunderea”, pentru că ”nu pune nimeni osul la treabă”.

Înregistrarea a fost publicată de site-ul G4Media, condus de fostul colaborator al Monicăi Macovei, Dan Tapalagă, jurnaliștii afirmând că dialogul dintre Florentina Mirică și Anca Jurma a avut loc în 29 octombrie 2018.

Din conversația celor două aflăm că în DNA „sunt dosare care au potențial, sunt procurori care stau cu rechizitoriile în fișet. Nu vor să își asume răspunderea”, că ”nu pune nimeni osul la treabă”, ”nu trebuie să ne asumăm niciun risc” și că ”adjuncții sunt… (….) disperați cumva! Caută!”. Este vorba de adjuncții șefului DNA, Călin Nistor și Marius Iacob.

„Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, spune Jurma la un moment dat despre procurorii DNA, despre care spune că sunt speriați de atacurile media și ale politicienilor.

CITEȘTE AICI DIALOGUL

Andrei Tudor