4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022 - 2:06
No menu items!

Șeful DGA, Cătălin Ioniță, aruncă noroi pe imaginea instituției, făcând tandem cu Mihai Tudose împotriva ministrului de interne

spot_img

Șeful Direcției Generale Anticorupție, o instituție extrem de importantă în sistemul național de ordine publică, chestorul-șef Cătălin Ioniță, provoacă un mare scandal chiar în Săptămâna Patimilor, el fiind cunoscut pentru religiozitatea sa.

Cătălin Ioniță continuă un conflict gratuit început cu ministrul de interne, susținut fiind chiar de fostul prim-ministru, Mihai Tudose, reîncălzind o ciorbă veche de mai bine de un an. Se știe că Mihai Tudose a avut un conflict deschis cu ministrul Carmen Dan, în ianuarie 2018, când fostul premier l-a susținut pe șeful Poliției Române de atunci, Bogdan Despescu, spunând că nu are înlocuitor pentru el. Tudose a făcut atunci trimitere la Cătălin Ioniță, precizând că acesta nu acceptă propunerea de a fi numit șeful Poliției Române. Totul s-a dovedit a fi fals ulterior, conflictul dintre Tudose și Carmen Dan culminând cu demisia premierului, atrăgând indignarea colegilor de partid care nu l-au mai susținut.

După un an, Cătălin Ioniță simte nevoia să trimită presei o scrisoare deschisă și, ulterior, luni, să organizeze o conferință de presă în care nu a spus nimic. Conflictul provocat nu face decât să arunce o pată neagră pe imaginea instituției pe care o conduce Cătălin Ioniță.

Ieșirea publică a șefului DGA nu a făcut decât să-l provoace pe Mihai Tudose să continue remarcile acide la adresa lui Carmen Dan.

Ministrul s-a declarat, luni, întristată de faptul că șeful DGA, Cătălin Ioniță, își „pune uniforma în cap” după ce acesta a spus că se încearcă înlăturarea acestuia din funcție și a acuzat-o pe Dan de minciună.

„Când te comporţi ca şi cum instituţia ar fi a ta, e o problemă. Acum dl Ioniţă spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situaţia asta decât să-l las să spună ce consideră că are de spus? Niciodată nu am considerat că e cazul să pun eu căluş la gura unui om care vrea să vorbească. De ce vorbeşte tocmai acum, este un semn de întrebare. Ce este trist pentru mine e ca un ofiţer de carieră, care vorbeşte de onoare, îşi pune uniforma în cap în felul acesta”, a declarat, luni, Carmen Dan.

Andi Topală