14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:53

Ședință de guvern pentru modificarea stării de alertă. Ce vrea premierul să schimbe

spot_img

Guvernul s-ar putea reuni marţi, în şedinţă, pentru a completa Hotărârea de Guvern privind starea de alertă cu prevederile referitoare la izolare li carantină, ca urmare a intrării în vigoare a legii pe această temă adoptată de Parlament ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. Premierul Ludovic Orban a explicat luni că, odată cu intrarea în vigoare a legii, vor fi stabilite toate măsurile şi toate acţiunile necesare astfel încât sănătatea şi viaţa românilor să fie protejate, precizând că Guvernul nu doreşte să impună restricţii suplimentare, care să aibă impact negativ asupra economiei.

”Vom avea cel mai probabil mâine dimineaţă şedinţă de guvern pentru modificarea hotărârii de Guvern privitoare la starea de alertă astfel încât să introducem toate măsurile care sunt permise de lege. Pregătim din punct de vedere administrativ, managerial toate structurile cu atribuţii, indiferent că este vorba de INSP, direcţiile de sănătate publică, spitalele, IGSU, Centrul de Control, toate le pregătim pentru a dispune într-un ritm cât mai rapid măsurile necesare în baza prevederilor legii„, a declarat premierul.

Întrebat dacă ar putea fi reinstituită starea de urgenţă în august, Orban a replicat că obiectivul autorităţilor este acela de a utiliza de toate pârghiile instituţionale pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor.

”Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor.  Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Transmitem acelaşi mesaj către oameni: Respectaţi regulile, respectaţi măsurile de protecţie sanitară, care sunt simple şi care au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei”, a afirmat Orban.