23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 12:52

Ședință BPR pentru moțiunea USR PLUS – AUR – marți, a patra oară

spot_img

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere pe tema moţiunii de cenzură are loc marţi, de la ora 11.00, fiind a patra încercare de stabilire a calendarului moțiunii. Ședința de luni a fost amânată după ce a fost votată, cu 9 voturi la 7, solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR.

Înainte de şedinţa de luni, la care urma să se discute aprobarea depunerii moțiunii și stabilirea calendarului, PNL a depus un document prin care a a contestat autenticitatea semnăturilor pentru moţiune.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat că, legal, “semnătura olografă rămâne chiar dacă e făcută pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie sau cu creta pe jos”, menţionând însă că vor fi completate listele de semnături.

Liderul AUR George Simion a acuzat însă PSD de boicot, după ce parlamentarii partidului condus de Marcel Ciolacu s-au retras din ședință, iar fără voturile PSD, depunerea moțiunii nu a putut fi aprobată. După încheierea ședinței, și USR PLUS a adus aceleași acuzații PSD.

M. Nedelcu