20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 4:13

Rareș Bogdan la “Decisiv”: “Nu îl acuz de trădare pe domnul Orban, dar sunt dezamăgit”

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, la emisiunea “Decisiv”, realizată de Cătălina Porumbel la Antena 3, că este extrem de dezamăgit de președintele partidului, Ludovic Orban, dar nu vrea să fie “atât de dur” încât să îl acuze de trădare.

“S-a întâmplat o chestiune foarte gravă şi foarte dureroasă, din punctul meu de vedere, o spun cu toată sinceritatea. Eu am trăit ca jurnalist o situaţie care nu am crezut că se va mai repeta, în care un domn, pe nume Liviu Dragnea, şi-a dat jos două Guverne, din care nu făcea parte, dar care erau ale propriului partid. De data asta, colegii noştri de guvernare vor să dea jos propriul guvern, cu ei în interior. Domnii Barna, Năsui, Drulă, Ghinea, se dau jos pe ei înşişi. 

Şi am mai văzut ceva ce mă doare rău. Începând de vineri, preşedintele PNL nu a stat cu grupul PNL, ci a jucat în interesul USR şi AUR, în detrimentul PNL şi a premierului, invocând respectarea Constituţiei. Ştiţi, însă, că există spiritul legii şi litera legii. Şi ştiţi foarte bine că ce a făcut domnia sa este un joc în favoarea celor care doresc această moţiune de cenzură”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Întrebat de Cătălina Porumbel dacă îl acuză de trădare pe Ludovic Orban, Rareş Bogdan a replicat că este doar dezamăgit de preşedintele PNL. 

Nu îl acuz de trădare, că nu îmi permit să fiu atât de dur. Spun doar că este dezamăgitor că preşedintele PNL vrea să îşi dea jos propriul Guvern cu ajutorul USR şi AUR. Eu analizez ce au făcut colegii mei din PNL şi mai analizez ce a făcut preşedintele PNL, Ludovic Orban, care se grăbea mai mult decât PSD, AUR şi USR cu discutarea şi votarea unei moţiuni împotriva PNL. Mi se pare absolut şocant”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL. 

La ședința BPR de luni, Orban s-a abținut de la votul pentru trimiterea solicitării colegilor din PNL la Comisia de statut, pentru verificarea autenticității semnăturilor USR PLUS de pe moțiune. El și-a acuzat colegii PNL din Senat că au vrut să încalce Constituția și Regulamentul pentru a bloca moțiunea de cenzură, solicitând un termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor.

M. Nedelcu