14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:20
No menu items!

Război și în PNL. Orban își acuză colegii de partid că încalcă Regulamentul și Constituția. Alina Gorghiu: „Ține trena USR PLUS – AUR”

spot_img

Ludovic Orban își acuză colegii PNL din Senat că au vrut să încalce Constituția și Regulamentul pentru a bloca moțiunea de cenzură, solicitând un termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor. În replică, Alina Gorghiu susține că Orban s-a abținut de la vot pentru că „le ține trena celor de la USR PLUS – AUR”.

Ludovic Orban a declarat că dreptul parlamentarilor de a depune moțiune de cenzură este constituțional, iar solicitarea parlamentarilor PNL de amânare cu două săptămâni a depunerii moțiujnii USR PLUS – AUR încalcă atât regulamentul Parlamentului, dar și Constituția.

„Eu nu pot să accept o propunere care nu are bază regulamentară și constituțională și propune întârzierea procedurilor cu două săptămâni, plus că nu are nicio competență Comisia de Statut în legatură cu verificarea semnăturilor”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Senatorul Alina Gorghiu, care îl vede pe Florin Cîțu cîștigătorul alegerilor interne, l-a acuzat pe Orban că girează, prin abținerea de la vot, solicitările USR PLUS și AUR.

„Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de comisia de statut. Regret că domnul Orban ține trena USR-AUR, prin abținerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la comisia de regulament solicitarea, PNL în primul BPR va repune în discuție cererea”, a declarat Alina Gorghiu.

Ludovic Orban s-a abținut de la votul pentru verificarea semnăturilor de la moțiune, cerut de colegii săi de la PNL. În fapt, abținerea se contorizează ca vot împotrivă, asta pentru că nu și-a susținut partidul. Dacă s-ar fi retras sau ar fi votat „pentru”, cererea PNL de analiză a semnăturilor în Comisia de statut ar fi fost aprobată.

M. Nedelcu