11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:09

Secretarul general al NATO, primit cu onoruri militare la MApN – UPDATE

spot_img

Secretarul general al NATO se întâlneşte la MApN cu Ponta, Duşa şi Oprea

 rasmussen_anders_fogh

UPDATE

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost primit, vineri, cu onoruri militare la Ministerul Apărării Naționale, în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Apărării, Mircea Dușa.

Rasmussen va avea întâlniri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa şi cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, la sediul ministerului. La ora 10, premierul Victor Ponta va susţine declaraţii de presă la Palatul Victoria.

Oficialul NATO a primit salutul Gărzii de Onoare, fiind intonate imnurile NATO şi al României. Înaltul oficial NATO a salutat în limba română Garda de Onoare.

Oficialul NATO va merge apoi și la Ministerul Afacerilor Externe, unde va avea convorbiri cu șeful diplomației române, Titus Corlățean.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a ajuns, joi seară, la Bucureşti.

Sosirea la Bucureşti a fost anunţată pe contul de Twitter al lui Anders Fogh Rasmussen, care menţionează că va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi miniştrii Titus Corlăţean şi Mircea Duşa.

Șeful statului și secretarul general al NATO vor purta convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații, după care vor susține o declarație de presă comună.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, face joi şi vineri o vizită în România.

În cadrul vizitei, secretarul general se va întâlni și cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și cu ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

C.A.