14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:16

Sebastian Ghiță, citat la DIICOT, în Dosarul „Black Cube”. Procurorii: Nu a fost audiat

spot_img

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat, luni, la DIICOT, unde a fost citat ca martor în dosarul Black Cube, în care procurorii anchetează spionarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Deși a stat două ore în sediul DIICOT, procurorii au comunicat jurnaliștilor că deputatul nu a fost audiat. Sebastian Ghișă spune altceva.

Înainte de intrarea în sediul DIICOT, Sebastian Ghiță a spus presei că a venit să aducă probe în acest dosar, inclusiv emailurile primite de la utilizatorul [email protected], despre care spune că ar aparține Laurei Codruța Kovesi. „Eu sunt convins că acea operațiune a unei agenții de spionaj străină — Black Cube este în atenția procurorilor DIICOT și pentru că principală țintă a fost doamna Codruța Kovesi. Probabil procurorii verifică dacă acea adresă ascunsă — «cucuveauamov», folosită de doamna Kovesi, a fost spartă. Eu știu că doamna Kovesi folosea acea adresă”, a spus Sebastian Ghiță, la intrarea în sediul DIICOT.

La plecare, deputatul a spus că „orice lucru important în acest caz l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea instituţiilor statului român e o chestiune permisă. Săptămâna trecută am fost citat. Nu ştiu dacă am ajutat, informaţiile de care m-au întrebat, le-am spus corect şi sincer. Poate că s-au gândit că are anumite vulnerabilităţi (Laura Codruţa Kovesi -n.r.). Procurorii mi-au cerut anumite informaţii şi, în perioada următoare, le voi da”, a declarat deputatul, la ieşirea de la sediul DIICOT.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a precizat jurnaliștilor că Adresa de mail invocată de deputatul Sebastian Ghiţă nu face, până la acest moment, obiectul dosarului deschis la DIICOT, iar deputatul nu a dat luni seară declaraţii.

În replică, Sebastian Ghiță a spus că a fost citat „ca martor”. „Am dat o declaratie care a fost inregistrata audio-video. Au fost multe elemente discutate acolo si a aparut in discutie si subiectul cucuveaua mov. Daca black cube a spart e-maiul si daca au fost secrete de stat. S-a convenit ca acea consemnare a declaratie, dectalografierea ei, sa se ptreaca la o alta data impreuna cu aducerea de noi probe si documente. A trebuit să vin cu alte hârtii şi documente pentru cazul în cauză. Totul se va definitiva la o dată ulterioară. Aţi văzut comunicat DIICOT? Că eu nu am văzut. Eu nu am văzut un comunicat oficial semnat de către domnul Horodniceanu de la DIICOT. Mai mulţi jurnalişti au primit SMS-uri pe surse. Nu cred că DIICOT lucrează prin SMS-uri pe surse”, a spus deputatul la B1 TV.

Andrei Tudor