0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:44
No menu items!

Se caută șefi în Ministerul de Interne: la “Doi ș-un sfert”, la Poliția Capitalei și la Jandarmerie. Ce condiții sunt

spot_img

Ministerul de Interne a scos la concurs trei posturi importante de șefi de arme – director general al Direcției de Protecție Internă (fosta “Doi ș-un sfert”), director general al Poliției Capitalei și inspector general al Jandarmeriei Române. 

Pentru postul de șef al Jandarmeriei, candidații trebuie să aibă minim 15 ani vechime în M.A.I. și cel puțin gradul de colonel. La ora actuală, pe acest post este împuernicit colonelul Alin Mastan. Probele constau doar în evaluarea dosarelor și un interviu, care va avea loc pe 11 august.

Pentru șefia Poliției Capitalei, candidații trebuie să dețină cel puțin gradul de subcomisar și să aibă între 5 și 7 ani vechime în structurile de apărare și ordine publică. După evaluarea dosarelor și proba psihologică, concursul va consta tot într-un interviu, care va avea loc pe data de 4 august. La Poliția Capitalei, ce a mai mare structură a IGPR, este împuternicit, de câteva mandate, Bogdan Berechet, “protejatul” secretarului de stat în MAI Bogdan Despescu, pe care nici PNL nu a reușit să îl schimbe din funcție.

Nu în ultimul rând, postul de director general al fostei “Doi ș-un sfert”, actuala Direcție Generală de Protecție Internă, a fost scos la concurs de minister. Probele constau, tot ca la ceilalți șefi de arme, în evaluarea dosarelor și un interviu, care se va desfășura pe 5 august. Candidații trebuie să aibă minim 15 ani vechime în MAI, din care 4 într-o funcție de conducere. DGPI este condus de generalul de brigadă Tiberiu Silviu Dumitrache, ajuns acum desemnat pe funcție, după ce i-a expirat și cea de-a doua împuternicire în luna ianuarie a acestui an.

Marilena Nedelcu