16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 18:31

Jurnalul.ro: Răfuielile din interiorul Poliției ne ucid pe noi

Jurnalul.ro face, miercuri, o analiză a războiului din Poliția Română, în care șeful de la Omoruri Radu Gavriș este suspendat, cercetat și înlăturat din funcție pe motiv că a stat la o terasă deschisă publicului, cu patru procurori. Scandalul este doar vârful unui război deschis din această structură a MAI, care se desfășoară, conform analizei din Jurnalul, cu toate armele pe masă și cu toate ingredientele: filmări, operațiuni de filaj, informații pe surse, controale, dosare penale, manipulări și dezinformări.

“Personajele-cheie: Radu Gavriș și Bogdan Despescu. Dincolo de săgețile combatanților sunt aproape 50.000 de polițiști care lucrează într-o Poliție neschimbată de pe vremea când i se spunea Miliție. Polițiștii nu sunt tehnologizați, contractele de înzestrare se dau cu dedicație, birocrația este îngrozitoare, iar azi, mâine, oricând, se poate întâmpla, oriunde în țară, din nou un caz “Caracal”, pentru că nimeni nu a schimbat nimic din vara lui 2019. N-am învățat nimic dintr-o tragedie care a trecut granițele și nu am prevenit nimic”, se mai arată în articolul semnat de Carmina Pricopie.

Analiza face radiografia tuturor scandalurilor din Poliție, care au legătură cu conducerea ei.

“La Poliția Capitalei, cea mai mare structură a MAI, situația e și mai complicată: Bogdan Berechet e director adjunct, împuternicit pe funcție, dar cu atribuții de director general. Avusese două împuterniciri de câte 6 luni fiecare pe funcția de director general, iar potrivit legii nu i se mai putea face o altă împuternicire pe aceeași funcție. Ca atare, Poliția Capitalei e condusă de un adjunct cu puteri de șef și un alt adjunct, numit prin concurs, nimeni altul decât Radu Gavriș. Pe la partide se vorbește despre schimbarea lui Bogdan Despescu, actualul secretar de stat pe ordine publică. Organizația PNL Prahova, una foarte puternică, ar fi negociat schimbarea lui Despescu. Odată cu schimbarea lui Despescu s-ar schimba și toată garnitura, de la IGPR în jos”, mai scrie Jurnalul.ro.