-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 13:04
No menu items!

Ludovic Orban și Florin Cîțu, alături la PNL Bihor. Singurul candidat, Ilie Bolojan, unul din “greii” PNL din tabăra nehotărâților

spot_img

Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au anunțat prezența la alegerile de sâmbătă, la Oradea, alegeri la care va fi aleasă conducerea PNL Bihor. Singurul candidat este Ilie Bolojan, actualul președinte al organizației și unul dintre liderii de marcă ai PNL, care nu s-au decis pe cine vor susține la Congres.

UPDATE ORA 16

Actualul preşedinte al PNL Bihor, Ilie Bolojan a obţinut, sâmbătă, un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene, fiind, de altfel, singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie. Potrivit liderului PNL Bihor, organizaţia judeţeană va avea 180 de delegaţi la Congresul PNL din 25 septembrie.

UPDATE ORA 13.30 – Discursuri.

Cîțu: “Simt deja că fac echipă cu Ilie Bolojan”

Florin Cîțu a anunțat, în discursul din fața liberalilor bihoreni, că are un nou susținător în cursa pentru șefia PNL, pentru că “simte deja că face o echipă excelentă cu Ilie Bolojan”, șeful CJ Bihor. 

“Avem o șansă unică. Nu cred că s-a mai întâmplat ca o țară să aibă atât de multe resurse și noi să fim la guvernare. Avem parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Trebuie să fim responsabili. Simt că deja sunt într-o echipă cu domnul Bolojan. Am discutat cu el și când eram ministru de Finante și acum, de când sunt la guvernare, așa că deja simt ca facem echipă împreună. Felicitări și sunt singur că vom face echipa în perioada următoare”, a declarat Cîțu.

La rândul său, Ludovic Orban i-a dat replica premierului, spunând că el reprezintă “o garanţie” pentru realizarea obiectivelor avute în vedere la nivelul judeţului Bihor.

“Obligaţia conducerii PNL şi a Guvernului PNL este aceea de a sprijini toate proiectele comunităţilor locale conduse de primarii liberali şi a judeţelor conduse de preşedinţi de Consilii judeţene ai PNL. La guvernare, oamenii te judecă după ceea ce faci efectiv. Aici ştiu că sunt proiecte extrem de importante pe care eu vă garantez că voi fi implicat pentru a fi realizate pentru că ele reprezintă, de fapt, o carte de vizită a PNL şi realizări cu care ne putem prezenta în 2024 pentru a arăta că ne-am îndeplinit angajamentele. Toate proiectele primarilor liberali, în special înfiinţarea de distribuţii de gaz natural, toate proiectele de dezvoltare a infrastructurii trebuie sprijinite în mod sistemic de la nivelul Guvernului şi de la nivelul conducerii PNL “, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la conferinţa de alegeri interne din cadrul organizaţiei PNL Bihor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ilie Bolojan a fost ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene în anul 2017. Primar al municipiului Oradea în trei mandate, din 2008 până în 2020, al treilea mandat fiind obţinut cu 70,95% din voturi, Bolojan a fost ales, în 2020, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor în fruntea PNL care a obţinut 61,5% din voturi (majoritate în CJ şi în CL Oradea).

Întrebat de ziariști, Ilie Bolojan nu şi-a anunţat susţinerea nici pentru Florin Cîţu, nici pentru Ludovic Orban, sounând că decizia va aparține liberalilor bihoreni, care se vor reuni, după alegerile locale, în august, într-o consultare pe care viitorul Birou Politic Judeţean o va avea cu parlamentarii, consilierii judeţeni şi primarii PNL din judeţ.

Surse politice au declarat însă că în zilele următoare va avea loc o întâlnire a tuturor liderilor PNL din teritoriu care fac parte, deocamdată, din tabăra nehotărâților – Ilie Bolojan de la Oradea, Dan Motreanu (Giurgiu), Iulian Dumitrescu (Prahova), Mircea Hava (Alba), Gheorghe Falcă (Arad) și Bogdan Huțucă (Constanța). Lor urmează să li se alăture și alți șefi de organizații, urmând să decidă împreună pe care candidat îl aleg să îl susțină la șefia PNL.

La alegerile PNL Bihor de sâmbătă, 17 iulie, vor mai fi prezenți, alături de Orban și Cîțu, miniștri ai actualului cabinet, dar și președinți ai unor organizații județene, printre care se numără Gheorghe Flutur de la Suceava și Emil Boc de la Cluj. 

Marilena Nedelcu