10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:14

Scandalul “Black Cube”. DIICOT cere arestarea în lipsă a unui alt angajat al firmei israeliene

spot_img

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au cerut magistraților Tribunalului București emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele unui al treilea cetățean israelian, acuzat de implicare în dosarul care vizează spionarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a unor apropiați ai acesteia.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au precizat că este vorba de Yossi Barkshtein, care a reușit să părăsească teritoriul României, imediat după ce procurorii i-au reținut pe cei doi angajați ai companiei Black Cube – Ron Weiner și David Geclowicz.

Solicitarea a fost depusă la tribunal la începutul acestei săptămâni, însă judecătorii o vor lua în discuție la sfârșitul lunii mai, deoarece procedura de citare în străinătate durează cel puțin 40 de zile.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost arestați preventiv pentru 20 de zile, în urma unei decizii luate marți de Curtea de Apel București.

Reprezentanții firmei israeliene Black Cube au transmis, într-un comunicat de presă, că au acționat în România „în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil”.

De asemenea, oficialii companiei israeliene au salutat decizia de marți a Curții de Apel București care a redus de la 30 la 20 de zile perioada arestului preventiv pentru David Geclowicz şi Ron Weiner.

R.D.