14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:50

Tăriceanu: Am primit invitație de la DNA Brașov. Mă voi prezenta vineri, având calitatea de martor

spot_img

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că se va prezenta vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Brașov, în calitate de martor într-un dosar.

“La invitația DNA Brașov, mâine, 15 aprilie, în conformitate cu procedura legală, mă voi prezenta la sediul instituției în calitate de martor, în dosarul 259/P/2015. (…) Totodată, doresc să fac cunoscut faptul că informația legată de prezența mea la DNA Brașov era cunoscută doar de subsemnatul și de lucrătorul DNA care m-a invitat telefonic. De regulă, informez cu promptitudine presa despre activitățile mele de interes public, așa cum poate fi apreciată prezența mea la DNA în calitate de martor”, se arată în comunicatul de presă.

Călin Popescu – Tăriceanu precizează că, “în respect pentru reglementările legale privind confidențialitatea anchetei”, nu va face declarații nici la sosirea și nici la plecarea din sediul DNA.

“De această dată, în mod premeditat, am ținut strict secretă această informație pentru a verifica dacă lucrătorii DNA scurg informații confidențiale către presă. Cu puțină vreme în urmă, am fost contactat din lumea presei cu întrebarea: <<Este adevărat că ați fost invitat la DNA Brașov?>>. Q.E.D., așa că am hotărât să dau publicității acest comunicat”, a completat Tăriceanu.

R.D.