9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:51

Scandalul “Black Cube”. Percheziții în computerele și în telefoanele israelienilor arestați la București

spot_img

Cei doi angajați ai firmei israeliene Black Cube arestați la București pentru că ar fi spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe apropiați ai acesteia au fost duși, miercuri, la Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a asista la perchezițiile informatice făcute în computerele și în telefoanele lor.

Ron Weiner şi David Geclowicz au fost scoși, miercuri la prânz, din arestul Poliției, pentru a asista la percheziții, au precizat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, perchezițiile au fost dispuse de procurorul DIICOT care instrumentează dosarul, urmând să fie verificate telefoanele și laptop-urile pe care angajații Black Cube le aveau la ei în momentul reținerii.

Reprezentanții firmei israeliene Black Cube au transmis, într-un comunicat de presă, că au acționat în România „în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil”.

De asemenea, oficialii companiei israeliene au salutat decizia de marți a Curții de Apel București care a redus de la 30 la 20 de zile perioada arestului preventiv pentru David Geclowicz şi Ron Weiner.

R.D.