1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:25
No menu items!

Salata verde

spot_img

Salata verde

Salata verde ar putea fi salvarea ta de la câteva kilograme în plus sau, mai mult, te-ar putea ajuta chiar să dai jos câteva.Cu toate că avem cu toții o idee vagă despre cât de sănătoasă este salata în general, mulți dintre noi nu cunoastem toate secretele. Vara e sezonul cel mai potrivit să simți aceste beneficiile pe pielea ta.

 Salata în stare crudă este bună pentru menținerea conținutului intestinal umed, totuși cei cu intestine inflamate trebuie să o consume cu moderație, este de părere nutriționistul american Henry Bieler. Totdată, enzimele naturale care se găsesc în salată te ajută să ai o digestie bună și previn stresarea organismului.

Un studiu desfășurat de către Școala Publică de Sănătate UCLA și Centrul Științific de Sănătate al Universității din Louisiana a concluzionat că cei care consumă salata verde au un nivel considerabil mai mare de vitamina C, E, B6 și acid folic, nutrienti-cheie care mențin un sistem imunitar sănătos și reduc riscul de obezitate, boli cardiace și alte boli cronice.

Unele specii de salată verde (ex: salata Romaine cu frunza crocantă și lungă) sunt surse excelente de vitamina A, vitamina C, mangan și crom, continând de asemenea fibre, vitamina B1, B2 și anumite minerale: potasiu, fier, molibden și fosfor.

Carotenul dă culoarea galbenă și portocalie a legumelor, iar la legumele verzi, cu e salata verde, aceste culori sunt mascate de culoarea verde a clorofilei. Organismul nostru transformă carotenul în vitamina A, dar carotenul în sine are multe funcții. Beta-carotenul, cel mai activ compus care conține caroten întărește foarte mult sistemul imunitar și lupta împotriva cancerului.

Ca o regulă generală, cu cât este mai închisă la culoare, cu atât salata este mai bogată în nutrienți. Caută așadar salata închisă la culoare. Salata foarte creață și mică este de regulă mai veche și mai puțin aromată decât una mare. Dacă vrei să o conservi pentru câteva zile, o poți păstra într-o pungă de plastic care se închide etanș, iar pentru a evita umezeala poți să acoperi punga cu un șervețel de hârtie.

R.M.