1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:02
No menu items!

Rusia nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

spot_img

Atleţii ruşi nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio, a decis CAS, din cauza unor speculaţii privind susţinerea dopajului de către Rusia.

Potrivit BBC, Comitetul Olimpic din Rusia şi cei 68 de atleţi care trebuiau să ia parte la Jocurile Olimpice de anul acesta de la Rio au sesizat Comisia de Arbitraj din Sport, însă, după studierea probelor, CAS a decis că dispoziţia de a interzice Rusiei să participe la competiţia internaţională este validă.

În concluzie, cei 68 de atleţi nu au dreptul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio.

Totuşi, Comitetul Olimpic din Rusia a primit dreptul de a înregistra atleţi ruşi care îndeplinesc criteriile Federaţiei Internaţionale de Atletism şi sunt eligibili să participe la evenimentul olimpic din acest an.

În comunicatul oficial, citat de Mediafax, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat că nu are jurisdicţie să stabilească în ce măsură Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) poate accepta sau refuza nominalizările forului olimpic din Rusia pentru Rio. Cu alte cuvinte, TAS a lăsat cale liberă pentru CIO să permită participarea atleţilor ruşi la Jocurile Olimpice în calitate de “neutri”.

Cel puţin doi atlete, Yuliya Stepanova (cursa de 800 m) şi Darya Klishina (sărituri), au decis să participe la Jocurile Olimpice ca “neutre”.

R.D.

foto: stirileprotv.ro