marți, 24 noiembrie 2020 - 12:21

RUGBY – Final de sezon spectaculos pentru o echipă de tradiție

Moș Nicolae, sfătuit să păstreze distanța în Europa (Round-up Reuters)

Cu restricții privind adunările de familie, instrucțiuni de a nu se îmbrățișa și o cerere politicoasă adresată Sfântului Nicolae de a „păstra distanța”, Europa...

Armata va coordona logistic vaccinarea anticovid în România. 6 spitale militare devin centre regionale

Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea...

Germania interzice artificiile de Revelion pentru a proteja spitalele

Germanilor li se spune să se pregătească pentru interzicerea artificiilor în sărbătorile lor tradiționale de Anul Nou, singura perioadă a anului în care persoanelor...

Loredana, Brenciu, Holograf, Iris, Vunk, pe lista celor aproape 100 de artiști care cer ajutor de stat

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, vicepremierului si ministrului Culturii, 95 de artisti, intre care Cristi Minculescu, Directia 5, Horia Brenciu, Cargo, Holograf, Loredana, Andra,...

Istoricul stadion Parcul Copilului din București va găzdui sâmbătă, 18 mai, un nou festival de rugby, mai exact finalele Diviziei Naționale de Seniori (DNS).

De la ora 11 vor evolua în finala mică, pentru locurile 3-4, RC Grivița București  contra celor de la Rugby Club Bîrlad.

De la ora 14 CS Năvodari va da piept cu cei de la Știința Petroșani, în finala mare care va decide care va fi echipa care anul viitor va evolua în Super Liga Națională alături de echipe ca Steaua București, Dinamo, Baia Mare sau Timișoara.

Cele două meciuri consfințesc finalul unui sezon spectaculos am putea spune pentru o echipă de mare tradiție a rugbyului românesc, Rugby Club Grivița care reușește să termine în picioare, cu rezultatele excelente, un nou sezon în ciuda faptului că a avut din nou un buget la limita supraviețuirii.

Trebuie spus că în ciuda a 10 ani petrecuți în ligile inferioare, în principal datorită lipsei unui finanțator care sprijine echipa, Grivița rămâne a treia cea mai titrată formație românească, în fața multor formații care acum joacă în SuperLiga, fiind depășită numai de Steaua și Dinamo București.

Rugby Club Grivița, echipă fondată în 1932, a fost de 12 ori campioană națională iar în 1964 a câștigat Cupa Campionilor Europeni după ce a bătut pe campioana Franței, Mont-de-Marsan, cu 10-0, în finală.

Din anul 1953 echipa are sediul și joacă pe Stadionul Parcul Copilului din București. Cu o istorie de peste 80 de ani, la Grivița au jucat unele dintre cele mai mari nume ale rugbiului românesc, precum Gheorghe Pîrcălăbescu, Constantin Titi Cocor, Dumitru “Bombi” Zamfir, Viorel Morariu, Mihai Wusek, Mihai Tibuleac, Valeriu Irimescu, Costel Stănescu, Radu Demian, Constantin Dinu, Cornel Scarlat și multe alte glorii ale sportului cu balonul oval din România.

De ani de zile echipa reușește să reziste și să performeze strict datorită pasiunii pentru rugby a celor care evoluează la RC Grivița.

În sezonul acesta RC Grivița a rulat peste 30 de jucători:

Înaintași – Iulian Ailincăi, Marian Arion, Alexandru Arsene, Bogdan Budeanu, Andrei Chitic, Alexandru Dăineanu, Marian Forminte, Andrei Iacob, Damian Ispas, Bogdan Mihai, Andrei Mitrea, George Moise, Cătălin Oancea, Florin Oprișor, Luigi Pădureanu, Viorel Perniu, Sabin Vasilescu, Florin Sandu, Alexandru Sima.

Treisferturi – Cătălin Becheanu, Florin Bujor, Claudiu Ștefan, Edward Cătescu, Andrei Cojocaru, Florian Coman, Cătălin Dinu, Ștefan Herghelegiu, Florin Iancu, Marius Ioana, Marius Mamoc, Mihai Melnicov, Mugurel Sârbu, Ionel Preda, Alexandru Ungureanu, Mihai Cernean, Ștefan Mihăescu, Nicolae Oprea, Silviu Tănase.

Au lipsit, Claudiu Podoleanu, accidentat în finala cu Sportul Studențesc din sezonul precedent, operat la genunchi, și Alexandru Marin jr., accidentat înainte de startul sezonului, de asemenea operat la genunchi.

Se remarcă prezența în lot a unui număr mare de jucători tineri, studenți, dar și a unui număr de jucători cu locuri de muncă dintre cele mai diferite precum Marian Forminte, medic chirurg, Bogdan Budeanu – funcție importantă în Ministerul de Finanțe, Luigi Pădureanu, operator steadycam la un post de televiziune, Florin Oprișor, funcție importantă într-o multinațională, Viorel Perniu, funcție importantă într-o altă multinațională, Ștefan Herghelegiu, mecanic la o companie aeriană, sau Ionel Preda, funcție importantă într-o companie de resurse umane. Toți aduși la un loc de pasiunea pentru rugby.

Cei mai experimentați jucători care au evoluat pentru Grivița în acest sezon au fost Nicolae Oprea, 9 selecții în echipa națională, fost jucător la Dinamo, Mugurel Sârbu, fost jucător la Steaua și internațional de rugby sevens, Marius Mamoc și Silviu Tănase ambii, de asemenea, cu multe meciuri jucate pentru Dinamo.

Oficial, staff-ul tehnic este alcătuit din Alexandru Marin (13 selecții în echipa națională, prezent la prima ediție a Cupei Mondiale de rugby, Noua Zeelandă 1987), Valeriu Fălcușanu (două selecții în echipa națională) și Ermil Pasache (campion național).

Însă, în acest sezon, de echipă s-a ocupat, în cele mai mici detalii, de la efectuarea de antrenamente și până la atragerea de sponsori sau jucători noi, Sabin Vasilescu (foto), care și-a asumat rolul de lider absolut în încercarea de a transforma o echipă aflată în impas (trecerea de la liga a treia la liga a doua a fost sub un mare semn de întrebare) într-o echipă care, iată, a ajuns să se bată pentru medalii și să spere la un loc 11 la nivel național, deși Grivița este singurul club de seniori din România pe care nu scrie Primărie, Consiliu Județean, Consiliu Municipal sau vreun anumit minister.

 

Rezultate Rugby Club Grivița sezonul 2018-2019

 

Sezonul regulat

 

0-33 la CS Năvodari

20-28 cu RC Bârlad

21-18 cu CSM Galați

15-19 la CSM Galați

10-29 cu CS Năvodari

8-7 la RC Bârlad

 

Play-off

 

0-67 la CS Năvodari

15-18 cu RC Bârlad

26-10 la CSM Suceava

14-50 la Știința Petroșani

36-20 cu RC Gura Humorului

 

Semifinale

 

0-53 la CS Năvodari

 

Finala mică

 

Sâmbătă, 18 mai, ora 12.00, Parcul Copilului

 

RC Grivița – RC Bârlad

 

Cristi Ciupercă

Acțiunile caritabile și stresul pandemiei i-au adus unui milionar român minimul de pedeapsă pentru tentativă de omor

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a înjughiat o angajată de mai multe ori în gât, piept și adomen, milionarul Mihai...

Coronavirusuri strâns legate de virusul pandemic, descoperite în Japonia și Cambodgia. Niciunul nu e capabil să infecteze oameni

Două congelatoare ale unor laboratoare din Asia aunt scena unor descoperiri surprinzătoare, scrie revista Nature, în premieră. Mai mulți cercetători au găsit un coronavirus...

Premierele pandemiei: OMS a dat „undă verde” unui vaccin anti-polio aflat încă în faza de studii

După o serie de rezultate pozitive din studiile clinice cu vaccinuri COVID-19, dezvoltatorii caută acum aprobări de „utilizare de urgență”, care ar putea da...

Reîncepe sau nu școala în februarie? Ministerul Educației face precizări, după declarația unui secretar de stat

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil...

De ce sunt românii nemulțumiți de munca de acasă (Studiu)

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai...