5.9 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022 - 15:30
No menu items!

Ce spune BRD despre dosarul de la DIICOT Vrancea cu firma Arta Vinului

spot_img

Reprezentanții BRD au trimis redacției ”Sursa Zilei” un punct de vedere referitor la dezvăluirile de marți, 14 mai, în legătură cu dosarul instrumentat de DIICOT Vrancea în care sunt urmăriți penal șapte șefi din BRD  după o plângere a firmei Arta Vinului din Cîrligele, Vrancea. 

În esență Banca consideră că veridicitatea informațiilor prezentate de Sursa Zilei ar fi îndoielnică. La finalul articolul puteți ciți dreptul la replică, în integralitatea lui, emis în numele băncii de casa de avocatură Stoica & Asociații. 

În raport de susținerile BRD, Sursa Zilei precizează că nicio informație din articolul din 14 mai nu este inventată, tot articolul fiind construit pe informații obținute din surse publice și concrete. Acuzațiile aduse responsabililor din BRD nu sunt formulate de redacția Sursa Zilei, cele șapte persoane fiind puse sub urmărire penală într-o anchetă penală aflată la DIICOT Vrancea.

De altfel, pe tot parcursul articolului Sursa Zilei a arătat foarte clar că este o anchetă în derulare și că acuzațiile sunt exprimate în ordonanța de începere a urmăririi penale dată de DIICOT Vrancea, iar date despre ancheta penală se regăsesc și în dosarele civile generate de litigiile dintre Mariana Ochean și BRD. 

În ceea ce privește criticile formulate în articolul din 14 mai referitor la dosarul de insolvență al firmei Arta Vinului, acestea nu vizau BRD-ul, ci modul în care judecătorul a apreciat asupra unor chestiuni și unor expertize financiare.

Articolul criticat de BRD nu are pretenția că prezintă adevăruri absolute, din materialul de presă rezultând în mod clar că este vorba despre un dosar penal aflat în lucru la procurorii DIICOT  și despre o expertiză financiară care urmează să clarifice o serie de aspecte.

 

 

BRD – cerere drept la replica – Sursa Zilei

Cristi Ciupercă