1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:59
No menu items!

Românii nu prea au de ales ce vaccin să le fie inoculat

spot_img

Singura diferență între cele două vaccinuri anticovid aflate pe piața europeană în acest moment este vârsta beneficiarului. Pfizer susține că serul său este sigur și de la 16 ani, pe când Moderna nu îl recomandă decât după vârsta majoratului.

Chestionat luni seară, la Digi 24, cine decide cu ce tip de vaccin – Pfizer sau Moderns – va fi vaccinată o persoană, medicul Valeriu Gheorghiță a spus că evaluarea se face de către personalul medical din centrele de vaccinare, pentru a fi identificate eventuale contraindicații.
 
În ceea ce privește datele de siguranță și de eficacitate, medicul a spus că acestea sunt absolut similare și nu exista diferențe semnificative între cele 2 tipuri de vaccin, iar decizia legat de tipul de vaccin care va fi ales va aparține personalului din centrul de vaccinare, ținând cont de disponibilitatea vaccinurilor pe care o vor avea în centre.
 

“Trebuie să înțelegem că dozele livrate de Moderna sunt într-un număr incomparabil mai mic, față de dozele livrate prin contractul cu Pfizer, iar din acest punct de vedere nu putem garanta acum că în fiecare centru de vaccinare vor exista cele 2 tipuri de vaccinuri.”, a explicat oficialul, lăsând de înțeles că nu sunt multe lucruri de ales.