11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 16:23

Românii din diaspora se alătură protestelor din țară. Miting la Paris, mobilizare și în alte capitale europene

spot_img

Protestele care au loc în Bucureşti și în alte orașe din țară se mută și în afara ţării. Românii din diaspora au anunţat că vor organiza manifestaţii în faţa ambasadelor României din ţările în care locuiesc, în semn de solidaritate cu nemulţumirile celor de acasă.

Câteva sute de români s-au adunat miercuri seara în zona Trocadero, din Paris, lângă Turnul Eiffel, strigând „Diaspora e cu voi” şi „Corupţia ucide”. Potrivit europafm.ro, participanţii la manifestaţia din centrul capitalei franceze au vrut să protesteze la Ambasada României, dar au obţinut autorizaţie la Trocadero.

În schimb, Ambasada României de la Madrid a devenit miercuri loc de pelerinaj pentru cei care au vrut să transmită condoleanţe familiilor victimelor.

Exact acum un an, românii din ţară ieşeau pe stradă în semn de solidaritate cu cei din diaspora, pentru că nu am putut să votăm. E momentul ca şi noi să ieşim în stradă, să ne solidarizăm cu ei şi nemulţumirile lor. Duminică, 8 noiembrie, românii din diasora se vor manifesta în faţa ambasadelor din ţările în care locuiesc“, este mesajul românilor care trăiesc în afara granițelor.

Astfel, la Madrid, la Londra și la Munchen ar urma să aibă loc proteste în acest weekend.

Potrivit unui ”eveniment” creat pe Facebook, românii din Milano sunt așteptați să participe vineri la o manifestație ce ar trebui să aibă loc în fața Consulatului General al României.

”Tragedia de la #Colectiv va rămâne pentru totdeauna imprimantă în memoria noastră. Din cauza iresponsabilității și corupției am pierdut 32 de suflete frumoase. Totul are o limită! Răbdarea noastră a ajuns la capăt! S-a ajuns prea departe cu abuzul de putere și nepăsarea celor care ne conduc. Romanii din diaspora sunt în deplină solidaritate cu mișcările din România! Vineri, ora 18.00, ne întâlnim în fața Consulatului General al României la Milano!”, au scris cei care au creat evenimentul, pe rețeaua de socializare.