12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 12:05

Mii de oameni au ieșit în stradă și la Cluj, Sibiu, Timișoara, Ploiești și Brașov și alte orașe. UPDATE

spot_img

Cluj, Sibiu, Timișoara, Ploiești, Botoșani, Brașov, Constanța, Bacău, Argeș, Rm. Vâlcea, sunt orașele în care mii de oameni au ieșit în stradă și strigă lozinci antiguvernamentale și împotriva parlamentarilor.

ACTUALIZARE 22.00

Cei mai mulți protestatari erau, la ora 22.00, la Timișoara, unde se s-au strâns, în Piața Operei, peste 3.ooo de oameni. Și la Cluj, la Constanța, la Brașov, Ploiești, Vâlcea și Sibiu, numărul manifestanților s-a dublat de la ora 19 la 21-21.30. Conform jurnaliștilor aflați la fața locului, mitingurile din țară, adunate, au strâns peste 10.000 de oameni.

Pe platoul din Piața Operei din Timișoara, aproximativ 2.000 de protestatari, cu pancarte, strigau lozinci antiguvernamentale. Pe clădirea Operei a fost așezat un steag tricolor imens pe care scrie “Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru”.

Și la Cluj-Napoca, aproape o mie de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, cu pancarte pe care scrie: ”Suntem mai puţini cu 32” , ”Corupţia, pericol public”. Oameniii scandează ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn”, ”Parlament penal, marş la tribunal”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”.

La un moment dat, manifestanţii au ţinut un moment de reculegere şi au îngenuncheat în faţa statuii lui Matei Corvin, din Piaţa Unirii, după care au intonat imnul naţional şi au aplaudat. După aproximativ 45 de minute, protestatarii au pornit în marş, pe trotuarul Bulevardului Eroilor, spre Prefectură.

Și în centrul Ploieștiului, pentru a doua zi consecutiv, s-au strâns câteva zeci de persoane care scandeazî lozinci împotriva întregii clase politice.

Oamenii au început să se strângă în parcul din centrul oraşului acolo unde se află Palatul Administrativ, clădire în care îşi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul judeţean Prahova, Primăria Ploieşti şi mai multe cabinete parlamentare.

La Brașov, în fața Prefecturii, 500 de tineri cu steaguri și pancarte au strigat mesaje precum ”Mor îngeri în spitale de atâta nepăsare”, ”Şpaga ucide, jos corupţia!”, ”Vrem siguranţă la noi acasă”. Unii tineri au în mâini foi A4 pe care au scris numele celor 32 de morți în urma tragediei din clubul Colectiv. Ei au aprins lumânări pe care le-au pus lângă zidurile Prefecturii, au ținut un moment de reculegere și au spus ”Tatăl nostru”. După aproximativ o oră, oamenii au plecat în marș spre Piața Sfatului, unde jandarmii au izolat zona.