14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:27

ROMÂNIA COLECTIVĂ. 30.000 de protestatari în București, la Universitate și la Parlament. GALERIE FOTO. UPDATE

spot_img

Peste 25.000 de oameni erau la Piața Universității și la Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului, strigând lozinci împotriva guvernanților și a tuturor politicienilor.

ACTUALIZARE 22.30

Oamenii protestează pașnic, lozincile nu mai sunt strigate cu aceeași intensitate ca în primele ore ale manifestației. Doar Piața Universității este în continuare plină, blocată, dar încet-încet, grupuri de oameni din lateral încep să plece. Mașinile au început să circule spre Magheru și Batiștei. S-a cântat imnul în fața Teatrului Național și s-au ținut momente de reculegere pentru victimele din Colectiv. Aproximativ 10.000 de persoane mai erau în Piața Universității, la ora 22.30.

ACTUALIZARE 21.30

Televiziunile de știri apreciau că în Piața Universității s-au strâns peste 30.000 de oameni, iar în toată țara, peste 65.000. Unele grupuri vin încontinuu de la metrou și de pe străzile adiacente, alte grupuri mai mici părăsesc piața. Toată Piața Universității, de la Batiștei, pe bulevardul Brătianu și pe Magheru, era blocată de manifestanți.

Mii de protestatari s-au strâns în Piața Universității încă de la ora 18. Oamenii au îngenunchiat, au ținut momente de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv și apoi au strigat sloganuri împotriva liderilor politici. O parte dintre manifestanți a plecat spre Palatul Parlamentului, câțiva tineri au urcat pe gardurile instituției strigând sloganuri împotriva parlamentarilor.

După ora 21, cei care au protestat în fața Parlamentului s-au întors în Piața Universității, alături de ceilalți manifestanți.

Lozincile pe care le strigă tinerii sunt:

Toate partidele, aceeași mizerie!, Românii vor schimbare!, Afară, afară, cu mafia din țară!, Nu suntem o nație de sclavi!, România, trezește-te!, Nu plecăm acasă, hoții nu ne lasă!, Am votat 300, nu 600!, Jos sistemul!, Nu ne cumpărați cu 2 demisii!, Corupția ucide!, Ieșiți din casă, dacă vă pasă!, Vrem spitale, nu catedrale!, Dreptate pentru victime! De 26 de ani furați prin rotație!, Unitate!, O dorință sinceră, ROMÂNIA LIBERĂ!, Premier penal, marș la tribunal!, Cine nu sare, nu vrea schimbare!