18.3 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 12:56
No menu items!

România va avea un aeroport nou la Galați

spot_img

România va avea un aeroport nou construit la Galați, a anunțat președintele CJ Galați. Instituția a primit aprobarea Autorității Aeronautice, astel că va demara procedurile de licitație pentru studiul de fezabilitate.

Conform preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, citat de news.ro, specialiştii de la Bucureşti au făcut expertizele privind condiţiile de vânt şi precipitaţii, numărul de ore de ceaţă, numărul de ore de soare sau structura solului.

„Am primit un răspuns favorabil şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate. Lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Consiliul Judeţean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privinţă, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte şi consiliile judeţene de la Ialomiţa şi Călăraşi”, a scris, luni, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Viitorul aeroport de la Galaţi este inclus în Master Planul General de Transport al României. Obiectivul va fi amplasat în apropiere de localitatea Braniştea, investiţia urmând a se ridica la circa 200 milioane de euro.

M. Nedelcu