36.6 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 13:48
No menu items!

România, printre statele care trimit experţi militari în Ucraina în lupta împotriva atacurilor cibernetice

spot_img

Şase state membre UE, printre care şi România, vor trimite o echipă de experţi militari în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a lupta împotriva ameninţărilor cibernetice, a anunțat, marţi, ministrul adjunct al Apărării din Lituania, potrivit Reuters.

Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România şi Croaţia vor trimite echipa de experţi înfiinţată pentru a ajuta alte ţări, instituţii şi parteneri UE să facă faţă ameninţărilor cibernetice, ca urmare a solicitării adresate de Ucraina luni, a precizat ministrul adjunct al Apărării din Lituania, Margiris Abukevicius.

„Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face faţă unor incidente anume sau de sprijin pentru a-şi testa infrastructura în căutarea unor breşe de securitate”, a declarat el pentru Reuters.

Hackerii militari ruşi s-au aflat în spatele unui val de atacuri cibernetice de tip „Dstributed Denial of Services” (DDoS), care au dezactivat pentru scurt timp site-urile băncilor şi instituţiilor guvernamentale ucrainene, au anunțat vineri SUA şi Regatul Unit.

Rusia a dezminţit orice implicare în aceste atacuri.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, însă, luni, că experţii cibernetici din Regatul Unit lucrează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea ţării împotriva atacurilor cibernetice din partea Rusiei.

                                                                                                                  Adina Silav