RECORD NEGATIV. O judecătoare din București a amânat pronunțarea în 600 de dosare, doar în 11 luni

Inspecția judiciară de la CSM analizează abaterile disciplinare ale judecătoarei Elena Irina Leonte, de la Judecătoria sector 1, care a amânat deciziile în 611 cazuri, în 11 luni de mandat.

Unele pronunțări au fost amânate cu doar o săptămână sau două, dar multe dintre ele au fost tergiversate de magistrat luni de zile. Cel mai mult a fost amânat un dosar în care trebuia să se dea un verdict, cu 8 luni de zile. Inspectorii de la CSM spun că acțiunile se înscriu în abaterea discilplinară, reglementată în Statutul Judecătorilor și Procurorilor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Conform declarației de avere postată pe site-ul CSM, Irina Leonte a fost judecător la Bacău, înainte de a deveni magistrat la Judecătoria sector 1. Judecătoarea a completat o singură rubrică în declarația de avere, cea a venitului. În rest, nu deține proprietăți de niciun fel, nici alte bunuri, nu are nici credite sau datorii.

M.N.

NICIUN COMENTARIU