10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 4:48

Rareș Bogdan promite tăierea pensiilor magistraților (presă)

spot_img

Anunț exploziv al noului lider al PNL Rareș Bogdan, care impune viitoare linie în partid în privința pensiilor speciale. Nimeni în afară de militarii aflați în teatrele de război nu va beneficia de pensii speciale. Nici măcar magistrații. Ceea ce înseamnă că pensiile speciale pentru judecători și procurori, vor fi tăiate, aceștia urmând să rămână doar cu pensiile calculate la nivelul contribuției la sistemul de pensii, relateză luju.ro

Rareș Bogdan a făcut anunțul miercuri, 29 mai 2019, într-un interviu acordat jurnalistului Bogdan Chiriac la DC News. În opinia proaspătului europarlamentar PNL a explicat este anormal că un magistrat să încaseze o pensie de 350 sau 400 de milioane de lei vechi. Mai mult, întrebat fiind despre cazul concret al fostului Procuror General Augustin Lazăr, Rareș Bogdan a precizat că probabil pensia acestuia va fi redusă de la 350 de milioane de lei vechi undeva la 120 milioane de lei vechi.

Bogdan a avut un mesaj și pentru colegii săi de partid în cazul în care aceștia nu vor fi de acord cu tăierea pensiilor speciale ale magistraților. “Dacă nu vor face asta colegii mei, vor avea o problema direct cu mine. Să văd ce o să-mi facă”, a spus Rareș Bogdan.