26.9 C
București
miercuri, 25 mai 2022 - 20:30
No menu items!

Raport devastator la Metrorex: Sporuri de 87%, acordate abuziv. Sunt sesizate organele de urmărire penală

spot_img

Verificările efectuate la Metrorex au scos la iveală nereguli grave pentru care „se impune sesizarea Curţii de Conturi a României pentru efectuarea verificărilor în legătură cu aspectele constatate şi aplicarea, după caz, a sancţiunilor prevăzute de lege”, se arată în raportul publicat de Ministerul Transporturilor.

 

Potrivit documentului, în anul 2020, toţi angajaţii companiei au primit spor de metrou, considerate abuzive.

Deși sporul de metrou trebuia să se acorde, în cuantum de până la 40% din salariul de bază, doar personalului de metrou care lucrează „în condiţii deosebite, vătămătoare, grele sau periculoase” acesta a fost acordat tutror angajaților, valoarea totală a sporurilor acordate fiind de 234,73 milioane lei (87%).

Documentul menţionează că se impune sesizarea Curţii de Conturi a României pentru verificarea acestui aspect şi pentru determinarea duratei şi a posibilului prejudiciu produs prin acordarea pentru toţi salariaţii a sporului de metrou.

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că raportul Corpului de Control după verificările la Metrorex, reprezintă o „lista de probleme, deficienţe şi abuzuri.