7.4 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 10:18

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. MS anunță că cele trei cadre medicale rănite sunt în afara oricărui pericol

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Trei cadre medicale au fost rănite, după ce au sărit pe geam, de la etajul I.

Ministerul Sănătăţii a anunțat că cele trei cadre medicale au suferit traumatisme ușoare la membrele inferioare și sunt în afara oricărui pericol. Ele au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MS, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat.

“În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii”, a precizat MS.

Din primele date furnizate de conducerea unităţii spitaliceşti, incendiul ar fi fost provocat de o pacientă. Ea ar fi avut o brichetă asupra sa cu care a dat foc unei saltele.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că va fi declanșată o anchetă pentru a se vedea cum a ajuns pacienta în posesia brichetei.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată. Instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, în toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. A avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a anunţat Olguţa Vasilescu, potrivit realitateadecraiova.net.