0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:00
No menu items!

Raed Arafat vine cu precizări despre participarea la parada de 1 Decembrie

spot_img

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat, duminică, la finalul ședinței de Guvern, că nu vor exista interdicții pentru oamenii care doresc să participe la parada de Ziua Națională, dar aceștia vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică.

“Interdicția de a intra în zonă a celor nevaccinați se aplică doar în zona oficială, acolo unde stau oficialitățile. Pentru populația generală nu există interdicție, există doar obligația de a respecta măsurile generale: purtarea măștii și distanțarea fizică“, a spus Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a adus explicații privind participarea suporterilor la competițiile sportive. El a precizat că polițiștii vor primi instrucțiuni pentru a nu amenda suporterii echipelor de fotbal, dacă aceștia sunt în afara locuinței, după ora 21.00. Arafat a precizat că suporterii vor trebui să aibă asupra lor biletele de meci.
 
“Meciurile de fotbal, care încep la ora 20.00 și se termină după ora 21.00: persoanele care se întorc de la meci pot arăta polițiștilor biletele lor de la meci și că de aceea au întârziat după ora 21.00. Se va transmite o circulară de către MAI către polițiști, pentru a se știi despre acest lucru“, a arătat Raed Arafat.
 
Întrebat de jurnaliști despre o posibilă închidere a granițelor europene pentru cetățenii care ar veni din Africa în contextul noii variante a coronavirusului, șeful DSU a răspuns: “Am cerut cetățenilor români să evite aceste zone. Acum, la nivel european, nu se discută de închiderea granițelor, dar se va impune verificarea strictă și carantinarea. În Europa nu văd ca soluție închiderea granițelor”, a conchis Raed Arafat.
Raluca Dan