-2.3 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:29
No menu items!

DOCUMENT. Noi state intră pe lista roșie, din cauza Omicron

spot_img

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, duminică, la finalul ședinței de Guvern convocată de urgență de premierul Nicolae Ciucă, că România a stabilit o interdicţie de intrare în ţară şi pentru cetăţenii din Malawi din cauza noii variante a coronavirusului, numită Omicron.

Hotărârea adoptată duminică de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) privind actualizarea listei statelor de risc epidemiologic şi pentru stabilirea unor măsuri necesare în actualul context poate fi accesată AICI.

Raed Arafat a precizat că această interdicţie este una temporară.

Hotărârea de Guvern care a fost emisă astăzi (duminică – n.r.) a fost necesară pentru a stabili interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor ţărilor următoare: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe şi Malawi.

E o interdicţie temporară şi care este în această periadă în concordanţă cu ce s-a stabilit la nivel european, urmând să urmărim evoluţia noii variante sau tulpini care există şi să vedem care vor fi deciziile în următoarele două, trei săptămâni.

Cetăţenii românii, cetăţenii europeni, care vin din această zonă pot să vină înapoi, dar cum s-a anunţat ieri, vor intra în carantină de 14 zile sau dacă testul la a opta zi este negativ, de 10 zile atunci. Plus obligativitatea unei testări la sosirea în ţară“, a explicat şeful DSU.

Raluca Dan