29 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 16:44
No menu items!

Restricții valabile în București până la 8 decembrie. CMBSU a avut o ședință extraordinară

spot_img

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit sâmbătă, într-o şedinţă extraordinară, în contextul pandemiei, o serie de măsuri anti-COVID valabile până la 8 decembrie. Hotărârea prevede şi reglementări privind desfăşurarea ceremoniilor de Ziua Naţională a României, informează Agerpres.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis, astfel, să prelungească restricțiile deja în vigoare până la data de 8 decembrie, deși Capitala are o incidenţă de 2,26 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare.

Masca de protecție rămâne esențială, iar o serie de activități sunt permise numai persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci rămâne interzisă.

Accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 este permis în lăcaşurile de cult, unde se desfăşoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, şi în unităţile de alimentaţie publică în care se comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară.